How Spacefinish Designed Facebook (Meta) Head Office to Support Hybrid Work

Updated: Sep 26



The future of work is changing, and with it, the way we need to design office spaces. That's why when Facebook (Meta) came to us looking for help designing their new HQ in Lagos Nigeria, we knew we had to think outside the box. We leveraged insights and research to create a design that would support hybrid work modes, and future-proof their office space.


Here are some of the ways we did it.


 

First, as the lead project management firm we consulted with our team of architects, engineers, and contractors to get their input on the project. Localizing Facebook's Global Standards with Designs that reflect their people-oriented culture and emphasize transparency and collaboration was important to us. By thinking outside the box, we were able to design an office space that would meet all of Facebook's needs and be able to withstand the rigors of future growth.



Facebook office Nigeria
Reception and welcome area


Second, we took into consideration some of the design elements that would support hybrid work modes. We know that as people return to the office, they will need spaces that support both focus and collaborative work. By designing an office space that was flexible, we were able to future-proof the space for Facebook.